Ngarep > Kabar > Warta Industri

Prinsip kerja rotary switch

2023-12-08

Ing sawetara tartamtu, nilai resistance diganti, lan banjur ana ngalih kontak, kang switch kanggo televisi lawas-gaya lan radio. Kanggo penggemar, ana sawetara gir, lan sawetara set kabel timbal saka gulungan kipas disambungake kanggo ngganti kacepetan kanthi ngganti nomer giliran kabel. Prinsip kasebut padha karo potentiometer, sing biasane kalebu resistor lan sikat sing bisa dipindhah.

Nalika sikat obah ing sadawane awak resistance, entuk nilai resistance utawa voltase sing sebanding karo pamindahan ing mburi output.

Saklar puteran minangka jinis saklar sing nggunakake pegangan puteran kanggo ngontrol on / off titik kontak utama. Ana uga rong wangun struktur saklar rotary, yaiku struktur unit kutub tunggal lan struktur multi posisi kutub. Saklar rotary unit pole tunggal asring digunakake bebarengan karo potentiometer rotary ing aplikasi, dene saklar rotary multi pole lan multi posisi umume digunakake kanggo ngalih sirkuit negara kerja.

Saklar band umum lan switch shift pindah multimeter loro-lorone saklar rotary, kanthi rong jinis struktur: siji yaiku jinis kontak BBM, sing ditondoi kanthi medhot kontak ngarep lan banjur nyambungake kontak mburi nalika ngoper, kanthi negara ngendi kontak ngarep lan mburi pedhot.

Jinis liyane yaiku jinis kontak MBB, sing ditondoi dening negara ing ngendi kontak obah ana ing kontak karo kontak ngarep lan mburi nalika pamindhahan. Banjur, kontak ngarep dicopot kanggo njaga kontak karo kontak mburi. Ing desain sirkuit, saklar rotary sing cocog kudu dipilih adhedhasar tujuan sirkuit lan safety sirkuit.

Saklar rotary, amarga tujuane, nganggo struktur sing disegel kanthi sakabehe, sing duwe efek anti banyu tartamtu lan bisa tekan tingkat anti banyu IP65. Ing wektu sing padha, perlu nggunakake bahan logam sing relatif atos lan awet, kanthi bedane gear antarane gear 2 utawa 3.




We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept